Zomerkampen

Naar buiten in de zomer

Lees alles over de NJN kampen

Ben je tussen de 11 en 25 jaar, hou je van de natuur en wil je een toffe vakantie deze zomer? Ga dan mee op een van de zomerkampen van de NJN!

Of je nu alles te weten wil komen over het kustleven van Engeland, vogels wil kijken op Terschelling, plantjes wil ontdekken in Zuid-Limburg of gave libellen wil zien in het Bargerveen; met verschillende locaties en verschillende onderwerpen bieden de zomerkampen van de NJN ook dit jaar fantastische mogelijkheden!

Natuur en sfeer, daar gaat het om tijdens onze zomerkampen. Elke dag gaan we naar nieuwe gebieden waar je anders nooit zou komen en ontdek je allerlei te gekke planten en beesten. ’s Avonds is er vaak een kampvuur, wordt er gitaar gespeeld of kan je nog mee op een avondexcursie. Uiteraard eindigen al onze zomerkampen met een spetterende bonte avond.

Als je het leuk vindt om de natuur in te gaan en nu al zin hebt om een zomerkamp buiten te zijn, vogels te kijken, insecten te zoeken of andere beesten en planten te ontdekken, dan is een zomerkamp van de NJN zeker wat voor jou!

Kijk eens rond op onze site en beslis of je planten gaat bekijken, libellen gaat vangen, zoogdieren gaat bekijken of schelpen gaat zoeken. Kies of je in Nederland blijft of mee naar het buitenland wil. Het kan allemaal op onze zomerkampen. Kies jóuw kamp uit voor deze zomer!

Voor jongeren van 11 t/m 13 jaar organiseren wij elk jaar zomerkampen speciaal voor die leeftijdsgroep. Op deze zomerkampen kunnen de jongere mensen kennis maken met de NJN. Zie hiervoor Terschelling I of II, of Schouwen III. Ben je een NJN’er die graag wil helpen in de organisatie van deze kampen? Vul dan dit formulier in.

Ben je nog te jong voor de NJN, maar wil toch naar buiten en lekker op kamp? Ga dan mee met natuurontdekkers, www.natuurontdekkers.nl.

Onze zomerkampen zijn ook te vinden via www.zomerkampen.net.

Mocht je problemen hebben je zomerkamp te betalen, kun je contact opnemen met de bondsping voor een reductieaanvraag (ping@njn.nl). Heb je nog niet de spullen voor kamperen zoals een matje en slaapzak? Dan is het ook mogelijk om deze voor een zomerkamp te lenen van de bond. Wil je dat, geef dat dan aan op het aanmeldformulier van het betreffende kamp. Deze aanvragen moeten voor 24 juni gedaan worden. Alle aanvragen worden uiteraard vertrouwelijk behandeld.

Tot ziens op kamp!