Excursies

Een dagje eropuit

met een grote groep of klein team?

Vogels kijken bij de uiterwaarden of speuren naar insecten op de hei? Met de NJN kan je bijna ieder weekend wel ergens in Nederland op excursie de natuur in!

Tijdens zo’n excursie fietsen we naar een natuurgebied in de buurt en we kijken dan bijvoorbeeld naar vogels, planten, zoogdieren, strand & zee, waterbeesten of iets anders. Op het activiteitenoverzicht kan je zelf het onderwerp uitkiezen dat je het leukst vindt!
Excursies worden het hele jaar door (met uitzondering van de zomervakantie) georganiseerd door de afdelingen van de NJN. Ze zijn er voor iedereen tussen de 12 en 25 jaar oud. Excursies duren vaak een uur of vijf en beginnen meestal ’s ochtends en eindigen in de middag.

De beste manier om te zien of een excursie iets voor jou is, is om gewoon een keertje mee te gaan! Kijk op de activiteitenkalender voor alle excursies in de komende tijd.

excursiegolven

Gedurende het jaar zijn er een aantal thema-weekenden, deze noemen we excursiegolven. Tijdens de excursiegolven worden er, door de werkgroepen, een weekend lang,  door het hele land excursies georganiseerd rondom dit thema. Wil je meer weten kijk dan hieronder daar staan ze allemaal op een rijtje.

Schelpengolf

Schelpengolf - fossielen

Op verschillende locaties door heel Nederland worden schelpenexcursies georganiseerd. Lekker uitwaaien op het strand en onder leiding van echte experts van alles leren over de verschillende schelpen-soorten! Misschien vind je ook nog wel fossielen of anders spannende aangespoelde dingen op het strand.

lees meer

Afdelingendag

Op deze dag gaan alle afdelingen de strijd met elkaar aan. Alle afdelingen krijgen een lijst met opdrachten waar punten verdiend mee kunnen worden. Deze opdrachten gaan van heftige NH-opdrachten, tot gekke uitdagingen. Kortom: de ideale dag om je natuurkennis bij te schaven en ook nog al je afdelingsgenootjes te leren kennen! De afdeling met de meeste punten krijgt op de LaRa (29 mei) een fantastische prijs uitgereikt en natuurlijk eeuwige roem!

lees meer

Afdelingendag

Kust en Kordagen

Vissen, waterkevers en waterwantsen

Op deze dagen zullen we op verschillende locaties langs de Nederlandse kust kijken welke soorten vissen, garnalen en krabben er langs onze kust voorkomen. Dit wordt gedaan met een “kornet”. Een kornet is een groot sleepnet dat vanaf het strand door de zee wordt getrokken. Daarnaast kun je natuurlijk nog mooie schelpen oprapen en misschien wel de laatste lekkere duik van het jaar nemen.

lees meer

De mooiste en zeldzame planten

Het weekend van 6 en 7 juni staat helemaal in het teken van planten. Op verschillende plaatsen in Nederland gaan we op zoek naar de mooiste en meest zeldzame planten! Ben je geïnteresseerd in planten? Dan mag je deze leuke maar vooral ook gezellige excursies niet missen!

lees meer

Flowerfestival