Lunteren

Zonneklepjesmos zoeken

zo. 25 feb

Verplaatst naar 25 februari
In 2023 was het in de week van 29 mei de week van het zonneklepjesmos, aldus Naturetoday. Die week is misschien allang vergaan, maar dat betekent niet dat we er niet nog steeds naar kunnen zoeken! Zonneklepjesmos is een soort die van de warmte houdt, het is vrij zelfdzaam, maar is langzaam aan het opkomen in Nederland omdat het natuurlijk steeds wat warmer wordt. Het komt vooral veel voor op loofbomen in vochtige en voedselrijke bossen en daar zullen we ook opzoek ernaar gaan.
We gaan net ten oosten van Lunteren in het bos opzoek naar het korstmos. We verzamelen bij de noordkant van Ede-Wageningen om 12:00, vanaf hier is het ongeveer 8km fietsen naar het bos dat om deze uitkijk toren ligt: https://maps.app.goo.gl/jyfgti72VTL7vqE98. Neem dus een fiets mee of pak een OV fiets op het station! Het is ook maar 3,5km fietsen naar het middelpunt van nederland, dus daar kunnen we ook nog even langs.

Handige Informatie

Datum en Tijd

25 februari 2024 - 12:00

Contactpersoon

Tycho Meijering

Verzameladres

station Ede-Wageningen

Vragen?

Neem contact op met NJN via activiteiten@njn.nl

Meld je aan voor deze activiteit

Je hoeft geen lid te worden om mee te doen aan een activiteit. Vink hieronder aan wat voor jou van toepassing is. Als je nog geen lid bent dan linken we je door naar een inschrijfformulier. Ben je wel lid? log dan in en schrijf je in.

Maak je reiskosten voor deze activiteit? Voor sommige activiteiten is er een reiskostenvergoeding!

Bekijk alle kampen van NJN

Ga naar het overzicht waar je kunt kiezen uit alle mogelijkheden die we je dit jaar te bieden hebben.

Ga Naar het overzicht van alle kampen