Winterswijk

Winterswijk I (Zoogdieren)

do. 11 jul t/m zo. 21 jul

Komend jaar gaat de Zoogdierenwerkgroep (ZWG) op kamp naar de regio van Winterswijk op zoek naar allerlei zoogdieren! Op kamp kijken we naar alles wat we interessant vinden, van insecten tot zoogdieren. Onze focus ligt op het begrijpen van een van de meest mysterieuze soortgroepen: vleermuizen. We doen mee met een onderzoek van de zoogdiervereniging, onze data wordt dus gebruikt voor de wetenschap! We onderzoeken met name waar en hoe de verschillende soorten in Nederland leven.

Overdag rusten we of gaan we op kleine excursies. De rest van de tijd verkennen we het gebied en controleren we de life-traps (muizenvallen) op gave vangsten of bekijken we de beelden van cameravallen. Welke spannende zoogdieren zouden er ’s nachts bij Winterswijk langs gekomen zijn?! Ook op het gebied van planten, insecten en vogels is Nederland prachtig dus ook daar zullen we aandacht aan besteden!

De omgeving van Winterswijk heeft veel te bieden, het cultuurlandschap heeft gelukkig genoeg ruimte gelaten voor de natuur om kleine bosjes te vormen. Ook zorgen de glooiing en de ouderdom van het land (meer dan 10.000 jaar!) voor een leuk bekenpatroon. De Achterhoek is zeker een uniek landschap en komende zomer gaan we er tien dagen van genieten!

Tijdens deze kampen wordt je dag-nacht ritme verzet. Wees dus bestand tegen het verzetten van slaap en het actief zijn als je normaal niet actief bent.

N.B. Alhoewel dit zomerkamp begint net voordat de schoolvakanties van regio Midden beginnen is het goed mogelijk (en nog steeds heel leuk!) om een paar daagjes later aan te sluiten. Wij zorgen er wel voor dat je je helemaal thuis voelt.

Lijkt een zomerkamp van de NJN je leuk, maar heb je geen zin om de hele nacht actief te zijn, of meer interesse in een andere werkgroep? Kijk dan eens naar onze andere zomerkampen!

Handige Informatie

Datum en Tijd

11 juli 2024 t/m 21 juli 2024

Contactpersoon

ZWG

Verzameladres

onbekend

Kosten

Normale prijs € 167.50
Leden prijs € 130

Vragen?

Neem contact op met NJN via activiteiten@njn.nl

Bekijk alle kampen van NJN

Ga naar het overzicht waar je kunt kiezen uit alle mogelijkheden die we je dit jaar te bieden hebben.

Ga Naar het overzicht van alle kampen