Schipluiden

Weidevogelexcursie met Natuurmonumenten

za. 11 mei

Speciaal voor iedereen ( ook voor iedereen zonder vogelkennis) organiseert de afdeling Zuid-Holland een veldexcursie over weidevogels, in samenwerking met Natuurmonumenten Zuid Holland. Op zaterdagochtend 11 mei trekken we met de boeren Arie en Bas van den Berg op een kar het veld in. Vader en zoon zetten zich al jaren in voor weidevogels. En niet voor niets! In hun weilanden broeden veel weidevogels. Wie weet zien we op de excursie zelfs kuikens! Het is heel bijzonder om in deze periode de gebieden in te trekken. Het is een unieke en eenmalige kans om een weidevogelgebied te betreden tijdens het broedseizoen en het broeden van dichtbij te zien.

We maken kennis met de boerderij in Schipluiden en gaan daarna het veld in. Arie, Bas en een boswachter vertellen je alles over weidevogels en je kunt al je vragen stellen.

We starten rond 11:00 uur vanaf boerderij Hoeve Ackerdijk en de activiteit duurt tot 13:00 uur. Deelname is gratis.

Hoeve Ackerdijk is goed te bereiken met het OV. Vanaf station Delft Centraal is het een kwartiertje fietsen. Op dit station zijn OVfietsen beschikbaar.

Wil je vóór de excursie al meer horen over weidevogels? Meld je dan aan voor het webinar over weidevogels in Zuid-Holland op woensdagavond 24 april (link: https://www.njn.nl/activiteiten/webinar-weidevogels-door-boswachter/ ).

Handige Informatie

Datum en Tijd

11 mei 2024 - 11:00

Contactpersoon

Florijn von Behr

Verzameladres

Rotterdamseweg 223
2636 KC Schipluiden

Vragen?

Neem contact op met NJN via activiteiten@njn.nl

Meld je aan voor deze activiteit

Je hoeft geen lid te worden om mee te doen aan een activiteit. Vink hieronder aan wat voor jou van toepassing is. Als je nog geen lid bent dan linken we je door naar een inschrijfformulier. Ben je wel lid? log dan in en schrijf je in.

Maak je reiskosten voor deze activiteit? Voor sommige activiteiten is er een reiskostenvergoeding!

Bekijk alle kampen van NJN

Ga naar het overzicht waar je kunt kiezen uit alle mogelijkheden die we je dit jaar te bieden hebben.

Ga Naar het overzicht van alle kampen