Terschelling

Skylge IV (vogels)

za. 17 aug t/m di. 27 aug

Vogels kijken op Skylge (Terschelling)! Van 17 tot 27 augustus is hét vogelkamp van het jaar met de VWG.

Eind augustus is de najaarstrek van vogels vol op gang en is het op de Waddeneilanden erg spannend. Dan zijn er namelijk vaak zeldzame vogelsoorten te zien; zelf vinden is voor een vogelaar een groot genot. Langs de Waddendijk zitten veel wadvogels, over de Noordzee vliegen veel bijzondere zeevogels en in de duinen ploffen grote groepen zangvogels neer tijdens hun trektocht.

Met andere scherpe vogelaars ga je op zoek naar de zeldzame soorten tussen deze groepen vogels en geniet je van de enorme diversiteit aan vogelsoorten. Zo vonden we in 2023 de zeldzame Bonapartes Strandloper, zien we bijna jaarlijks Morinelplevieren, Grauwe Franjepoten en Vale Pijlstormvogels en hopen we altijd weer op een Sperwergrasmus of een overvliegende Ortolaan.

In 2023 zagen we met het hele kamp maar liefst 167 verschillende vogelsoorten. Elke dag zien we wel 60-90 verschillende vogelsoorten.

We staan op tijd op en ontbijten snel, waarna we de (sorry, soms elektrische) fiets op stappen om de hele dag lekker te vogels te kijken over heel Skylge. In de avond koken we samen en gaan we nog wat nachtvlinders kijken of spelen we een mystery bird competition. Maar als het donker is is het ook het uitgelezen moment om even te chillen na een enerverende dag met veel verschillende vogelsoorten.

Lijkt een zomerkamp van de NJN je leuk, maar heb je meer interesse in een andere werkgroep? Kijk dan eens naar onze andere zomerkampen!

Handige Informatie

Datum en Tijd

17 augustus 2024 t/m 27 augustus 2024

Contactpersoon

VWG

Verzameladres

onbekend

Kosten

Normale prijs € 187.50
Leden prijs € 150

Vragen?

Neem contact op met NJN via activiteiten@njn.nl

Bekijk alle kampen van NJN

Ga naar het overzicht waar je kunt kiezen uit alle mogelijkheden die we je dit jaar te bieden hebben.

Ga Naar het overzicht van alle kampen