Terschelling

Skylge II (piepkamp – 11 t/m 13 jaar) (VOL!)

za. 27 jul t/m za. 3 aug

De NJN organiseert dit jaar 2 piepkampen speciaal voor haar jongste leden (11-13 jaar). Skylge 2 vindt plaats op Terschelling. De Friese naam van Terschelling is Skylge. Bijzonder aan dit Waddeneiland is dat er veel verschillende natuur is. Je komt heide en bos tegen, maar er is natuurlijk ook het strand en de zee. Op dit kamp kun je leren over libellen en vlinders, vogels, bloemen en planten of schelpen en zeeleven. Natuurlijk is er ook genoeg tijd om lekker te zwemmen en in de avond worden er spellen gedaan of zit je bij het kampvuur. De NJN heeft allemaal tradities waar je op piepkamp mee geïntroduceerd wordt.

Dit kamp is speciaal voor jongeren van 11 t/m 13 die de NJN nog niet kennen en nog nooit met de NJN op zomerkamp zijn geweest. Piepkampen zijn er speciaal om met leeftijdsgenootjes te wennen bij de NJN. Zo is een piepkamp korter dan een werkgroepskamp omdat er iets minder excursiedagen zijn en is het programma een beetje aangepast en is er iets meer structuur en begeleiding.

Wat doe je op een piepkamp?

Op de eerste dag leer je elkaar kennen door een voorstelrondje te doen en spelletjes. De volgende dag ga je op excursie. Bij het ontbijt vertelt de Kamp Commissie (KC) wat de verschillende excursies zijn. Voorbeelden van excursies zijn planten scoren, vogels spotten, insecten bestuderen, ver fietsen, zwemmen, wandelen of koken. Je schrijft je in voor een excursie en daarmee ga je de hele dag op pad. Voor het avondeten kom je terug op het kampterrein waar de excursies dan vertellen wat ze hebben gedaan. In de avond is er ook een programma waar je dingen doet als spelletjes spelen, volksdansen, muziek maken of je gaat op avond excursie. Bij de Rustdag kan je uitslapen. Het KC staat vroeg op om een verrukkelijk ontbijtje te maken voor de deelnemers. Het KC zingt de deelnemers toe waarna iedereen lekker gaat ontbijten. De rest van de dag mogen de deelnemers in groepjes bepalen wat ze willen doen die dag. Op de bonte dag kunnen de deelnemers ook in groepjes bepalen wat ze willen doen en hun bonte avond stukjes voorbereiden. Het KC maakt een gangenmaaltijd klaar. Bij de bonte avond kunnen de deelnemers en KC’ers een leuk stukje opvoeren. Vaak zijn er ook NJN tradities die dan aan bod komen.

 

Opbouw van een piepkamp:

Dag 1: aankomst dag

Dag 2: excursie

Dag 3: excursie

Dag 4: rustdag

Dag 5: excursie

Dag 6: excursie

Dag 7: bonte dag

Dag 8: opruimen en vertrek

Lijkt een zomerkamp van de NJN je leuk, maar ben je al eens op piepkamp geweest? Kijk dan eens naar onze andere zomerkampen!

Handige Informatie

Datum en Tijd

27 juli 2024 t/m 03 augustus 2024

Contactpersoon

Piepgroep

Verzameladres

onbekend

Vragen?

Neem contact op met NJN via activiteiten@njn.nl

Bekijk alle kampen van NJN

Ga naar het overzicht waar je kunt kiezen uit alle mogelijkheden die we je dit jaar te bieden hebben.

Ga Naar het overzicht van alle kampen