Nijmegen

PIEP! Braakballen pluizen

zo. 18 feb

Zoals je misschien wel weet eten uilen graag muizen. Zo graag zelfs dat ze de muis in een keer doorslikken, al hun eten om eerlijk te zijn. Alleen de uil kan niet alles van de muis verteren, de botjes en haren. Om te voorkomen dat deze haren en botjes vast blijven zitten in zijn maag hoest hij ze op in de vorm van een braakbal.
Wij gaan braakballen van kerkuilen gebruiken. De kerkuil is niet zo kieskeurig en we kunnen dus ook van alles vinden in zijn braakballen. Je kunt zelfs welke muizen soort het meest voorkomt in het jacht gebied van de uil.

Dit gaan we bij een lid thuis doen, hier kunnen we rond 1 uur binnen. Daar zullen de braakballen liggen en er zal ook voor drinken en prikkers om te pluizen gezorgd worden. Het is wel handig om zelf een loepje en een hoofdlampje mee te nemen.

Mochten we dat willen zullen we naderhand nog even door de bossen lopen en is er in de avond nog een sterrenkijk avond i het huygens. Laat wel goed aan je ouders weten als je dit wilt doen.

Veel liefs
De piepgroep

Handige Informatie

Datum en Tijd

18 februari 2024 - 13:00

Contactpersoon

Robin Toonen

Verzameladres

Sophiaweg 320

Vragen?

Neem contact op met NJN via activiteiten@njn.nl

Meld je aan voor deze activiteit

Je hoeft geen lid te worden om mee te doen aan een activiteit. Vink hieronder aan wat voor jou van toepassing is. Als je nog geen lid bent dan linken we je door naar een inschrijfformulier. Ben je wel lid? log dan in en schrijf je in.

Maak je reiskosten voor deze activiteit? Voor sommige activiteiten is er een reiskostenvergoeding!

Bekijk alle kampen van NJN

Ga naar het overzicht waar je kunt kiezen uit alle mogelijkheden die we je dit jaar te bieden hebben.

Ga Naar het overzicht van alle kampen