Meinweg / Roerdal

LiKaKa

vr. 14 jun t/m zo. 16 jun

Likaka, libellenkaderkamp. Dit weekend gaan we ons vergapen aan de fantastische libellen-diversiteit van het roerdal! In de kabbelende, meanderende roer vinden we veel rombouten, en op de zure vennen en bosbeekjes van de Meinweg kunnen we op zoek naar soorten als tangpantserjuffer, bosbeekjuffer en gewone bronlibel. Samen met de JNM wordt dit een topweekend!

De Meinweg is een prachtig schoolvoorbeeld van hoe klimaatverandering zorgt voor een verschuiving van insectensoorten. Soorten als Venwitsnuit- en Noordse witsnuitlibel zijn er in de laatste droge jaren vertrokken, terwijl Gaffelwaterjuffer, Zuidelijke glazenmaker en Zuidelijke oeverlibel er hun nieuwe thuis vinden. De regio Roerdal is superdivers aan libellenhabitats. De kiezelrijke, meanderende Roer, de beschaduwde bosbeekjes in de bossen van de Meinweg, en de zure vennen op de heide. Allemaal herbergen ze hun eigen set aan libellensoorten. Die gaan we zoeken! Samen met de NJN en leden van de NVL gaan we op zoek naar de bedreigde soorten die weggeduwd worden door de libellen door de generalisten uit het zuiden.

Handige Informatie

Datum en Tijd

14 juni 2024 t/m 16 juni 2024

Contactpersoon

Wouter Neeft

Verzameladres

Hoeve Moorsel Vlodrop

Kosten

Normale prijs € 0.0
Leden prijs € 0

Vragen?

Neem contact op met NJN via activiteiten@njn.nl

Meld je aan voor deze activiteit

Je hoeft geen lid te worden om mee te doen aan een activiteit. Vink hieronder aan wat voor jou van toepassing is. Als je nog geen lid bent dan linken we je door naar een inschrijfformulier. Ben je wel lid? log dan in en schrijf je in.

Maak je reiskosten voor deze activiteit? Voor sommige activiteiten is er een reiskostenvergoeding!

Bekijk alle kampen van NJN

Ga naar het overzicht waar je kunt kiezen uit alle mogelijkheden die we je dit jaar te bieden hebben.

Ga Naar het overzicht van alle kampen