Kampina

Kampina IV (insecten)

do. 15 aug t/m zo. 25 aug

In periode 4 gaan we met zijn allen de zomer afsluiten op kamp(ina) in de Kampina, boordevol insecten! Dit prachtige natuurgebied tussen Tilburg en Eindhoven bestaat uit vennetjes, heide en moerasbossen, omringd door een groot woud. Op de natte heide zitten leipe soorten loopkevers zoals de goudrandschallebijter en de veenzwartschild. Bij de beekjes zitten bosbeekjuffers en leuke eendagsvliegen. De Oisterwijkse bossen en vennen liggen in de buurt met daar zeldzame waterroofkevers. ’s Avonds zijn er op de achtergrond boomkikkers te horen.

Op excursie gaan we libellen vangen en sleepnetten door de vegetatie. Of potvallen zetten of kijken in de Led-emmers. Ook zullen we dit kamp veel naar wespen gaan kijken in het kader van het jaar van de wesp! We zullen volop gezellig gaan nachtvlinderen tot in de late uurtjes! En we zijn in Brabant, dus gezellig wor’ het sowieso!

‘s Avonds pitheuvelen en sterren kijken kan ook nog altijd! Net als hobbezakken en hupsen!

Dus heb je zin om aan het einde van de zomer keihard insecten te scoren, kom dan vooral naar Kampina IV!

Lijkt een zomerkamp van de NJN je leuk, maar heb je meer interesse in een andere werkgroep? Kijk dan eens naar onze andere zomerkampen!

Handige Informatie

Datum en Tijd

15 augustus 2024 t/m 25 augustus 2024

Contactpersoon

IWG

Verzameladres

Onbekend

Kosten

Normale prijs € 167.50
Leden prijs € 130

Vragen?

Neem contact op met NJN via activiteiten@njn.nl

Bekijk alle kampen van NJN

Ga naar het overzicht waar je kunt kiezen uit alle mogelijkheden die we je dit jaar te bieden hebben.

Ga Naar het overzicht van alle kampen