Cadzand

Cadzand II (fossielen)

wo. 24 jul t/m za. 3 aug

Van 24 juli tot 3 augustus staat er een opwindend avontuur bij Cadzand op het programma, georganiseerd door onze fossielenwerkgroep. We begeven ons naar het westen van Zeeuws-Vlaanderen voor een zomerkamp dat zowel fossielliefhebbers als natuurliefhebbers zal aanspreken. De kustlijn van bij Cadzand herbergt een schat aan fossielen, dankzij het bijzondere proces van zandwinning uit de Noordzee, waarbij eeuwenoude schatten naar boven worden gebracht. Door de krachtige getijdenstromingen spoelen fossielen rechtstreeks vanaf de zeebodem naar de stranden van de kust en de Westerschelde.

Het gebied rond Cadzand herbergt schatten uit het Oligoceen tot het Plioceen, met vondsten die teruggaan tot 33,9 miljoen jaar geleden. Dit kamp belooft dus niet alleen een historische ontdekkingsreis te worden. Maar is dus ook een kans om te genieten van de ongerepte natuurlijke pracht van Zeeuws-Vlaanderen.

Naast fossielen duiken we ook dieper in de natuur van dit gebied. Van het Zwin tot de Verdronken Zwarte Polder en de Waterdunen, de kust herbergt diverse natuurgebieden met verschillende grondsoorten en zoutgehaltes, gevormd door de krachten van de getijden. Dit trekt een breed scala aan flora en fauna aan, waaronder lamsoor en graszangers. Verder landinwaarts wachten enkele polders en duinbossen met fascinerende natuur op ontdekking, met waarnemingen van steltkluuten, oeverlopers en de zilte waterranonkel.

Dus, bereid je voor op een spetterend kamp en sluit je aan bij ons op deze opwindende reis naar de zuidwestelijke uithoeken van het land. Het belooft een onvergetelijke ervaring te worden voor alle avonturiers die houden van geschiedenis, natuur en de opwinding van ontdekken.

Lijkt een zomerkamp van de NJN je leuk, maar heb je meer interesse in een andere werkgroep? Kijk dan eens naar onze andere zomerkampen!

Handige Informatie

Datum en Tijd

24 juli 2024 t/m 03 augustus 2024

Contactpersoon

FWG

Verzameladres

onbekend

Kosten

Normale prijs € 167.50
Leden prijs € 130

Vragen?

Neem contact op met NJN via activiteiten@njn.nl

Bekijk alle kampen van NJN

Ga naar het overzicht waar je kunt kiezen uit alle mogelijkheden die we je dit jaar te bieden hebben.

Ga Naar het overzicht van alle kampen