Bentwoud

Bladwespenexcursie

za. 4 mei

4 mei gaan we in het Bentwoud op zoek naar Bladwespen in het kader van het www.njn.nl/jaarvandewesp/
Bladwespen zijn de meest ‘primitieve’ wespen. Zo staan ze onderaan de evolutie van bijen, wespen en mieren. Zo hebben bladwespen nog geen ingesnoerde taille zoals andere wespen wel hebben. En lijken de larven erg op rupsen van vlinders.
Op deze excursie zal je alles leren over de determinatie van bladwespen, hoe je ze kan vinden, de ecologie en alles wat je nog meer weten wilt.
Het Bentwoud is een jong bos, gelegen in het centrum van Zuid-Holland. Het bos is erg divers en er is een hoge diversiteit aan planten waar de bladwespen als larve van leven.
Neem je eigen lunch, genoeg water en een insectennetje (als je die hebt) mee. Verder zijn een fototoestel, appeltaart, roze laarsjes of determinatieboekjes ook leuk om mee te nemen.
Je hebt voor deze excursie geen fiets nodig. Mocht het erg slecht weer zijn kunnen we besluiten de excursie op een andere dag te houden.

Handige Informatie

Datum en Tijd

04 mei 2024

Contactpersoon

Luc Elshout

Verzameladres

Treinstation Boskoop Snijdelwijk

Vragen?

Neem contact op met NJN via activiteiten@njn.nl

Meld je aan voor deze activiteit

Je hoeft geen lid te worden om mee te doen aan een activiteit. Vink hieronder aan wat voor jou van toepassing is. Als je nog geen lid bent dan linken we je door naar een inschrijfformulier. Ben je wel lid? log dan in en schrijf je in.

Maak je reiskosten voor deze activiteit? Voor sommige activiteiten is er een reiskostenvergoeding!

Bekijk alle kampen van NJN

Ga naar het overzicht waar je kunt kiezen uit alle mogelijkheden die we je dit jaar te bieden hebben.

Ga Naar het overzicht van alle kampen