Zeist

Basiscursus wespen determineren

za. 6 jul

Altijd al willen weten welke wespen je vaak tegen komt? Dan is deze excursie voor jou. We zullen in gaan op de basis van de determinatie van wespen, welke grote groepen kan je onderscheiden? En welke algemenere soorten kan je makkelijk herkennen. Zo leer je bijvoorbeeld het verschil tussen een bladwesp, parasitaire wesp of roofwesp/angeldragende wesp. En wat dieper het verschil tussen een Duitse of Gewone wesp, of de Franse veldwesp en wellicht vinden we ook wel een andere soort veldwesp.

Na deze excursie nog meer behoefte aan verdieping? kom dan zondag 7 juli mee op de wespenexcursie naar Maastricht, daar zullen we wat lastigere wespengroepen gaan zoeken.

Deze excursie is georganiseerd in het kader van het jaar van de wesp. Meer weten? Neem een kijkje op: njn.nl/jaarvandewesp

Handige Informatie

Datum en Tijd

06 juli 2024 - 11:00

Contactpersoon

Luc Elshout

Verzameladres

Station Driebergen-Zeist

Vragen?

Neem contact op met NJN via activiteiten@njn.nl

Meld je aan voor deze activiteit

Je hoeft geen lid te worden om mee te doen aan een activiteit. Vink hieronder aan wat voor jou van toepassing is. Als je nog geen lid bent dan linken we je door naar een inschrijfformulier. Ben je wel lid? log dan in en schrijf je in.

Maak je reiskosten voor deze activiteit? Voor sommige activiteiten is er een reiskostenvergoeding!

Bekijk alle kampen van NJN

Ga naar het overzicht waar je kunt kiezen uit alle mogelijkheden die we je dit jaar te bieden hebben.

Ga Naar het overzicht van alle kampen