Achterhoek

Achterhoek I (insecten)

za. 13 jul t/m di. 23 jul

Een hele middag achter insecten aan rennen met je netje in de Achterhoek? Libel op je neus? Beestjes zoeken op de grond? Elke boom, bosje en mosje onderzoeken, op zoek naar je droom soort? Kom naar Achterhoek 1 met de IWG!

Winterswijk is bij uitstek de plek om gave insecten te vinden in het begin van de zomer. Kevers, libellen, sprinkhanen, wij gaan scoren! De zon schijnt altijd in Winterswijk, laat dat kamp maar komen!

De beste dingen van dit Achterhoek 1?
Nachtvlinderen onder de vallende sterren!
Ver fietsen om het Rolrond Vliegend Hert te spotten.
In het gras liggen luieren terwijl alles wat je zoekt gewoon naar je toe komt kruipen.
De goudglanzende Schallebijter (is echt prachtig, zoek ‘m op!) natekenen en beseffen dat ‘ie toch mooier is in het echt.
Je welverdiende brood met chocoladepasta/pindakaas/combinatie van beide eten in de top van een boom.

In de Achterhoek vind je veel water, en dus ook veel beeksoortjes. Ken je de bosbeekjuffer al? Haar buurman is de hoogveenglanslibel, die vindt je bijvoorbeeld bij het Wooldse Veen. Of vraag maar raak aan de excursieleiders bij het Vragenderveen. Wegzakken was nog nooit zo leuk als hier! Tenzij de turfsnellopers je inhalen, dan moet je weer uit de modder gehesen worden.

Je hoort het, woordgrappen te over, dus gezellig wordt het zeker. s’Nachts proberen we ons gegiegel in te houden terwijl we bij de steengroeve onze oren spitsen. Misschien zien we wel een vleermuis? Of we horen de oehoe zijn laatste nachtrondje vliegen…

De omgeving van Winterswijk heeft veel te bieden, het cultuurlandschap heeft gelukkig genoeg ruimte gelaten voor de natuur om kleine bosjes te vormen. Ook zorgen de glooiing en de ouderdom van het land (meer dan 10.000 jaar!) voor een leuk bekenpatroon. De Achterhoek is zeker een uniek landschap en komende zomer gaan we er tien dagen van genieten! Ook de grens van Duitsland is niet ver, dus Achterhoek 1 wordt grenzeloos vet!

Lijkt een zomerkamp van de NJN je leuk, maar heb je meer interesse in een andere werkgroep? Kijk dan eens naar onze andere zomerkampen!

Handige Informatie

Datum en Tijd

13 juli 2024 t/m 23 juli 2024

Contactpersoon

IWG

Verzameladres

onbekend

Kosten

Normale prijs € 167.50
Leden prijs € 130

Vragen?

Neem contact op met NJN via activiteiten@njn.nl

Bekijk alle kampen van NJN

Ga naar het overzicht waar je kunt kiezen uit alle mogelijkheden die we je dit jaar te bieden hebben.

Ga Naar het overzicht van alle kampen