Strandwerkgroep

Ben jij benieuwd wat er allemaal in en langs de zee leeft? De strandwerkgroep van de NJN zoekt het strand van Nederland en daarbuiten af naar de flora en fauna van de zee. Schelpen, wieren, vissen, schaaldieren… Er is onwijs veel te ontdekken!

Excursies van de strandwerkgroep zijn heel afwisselend. Niet alleen ligt het strand vol met schelpen en wieren, maar ook de zee zit vol leuke beesten die je ontdekt met het ‘korren’. Samen sleep je dan een groot net door zee. Eenmaal op het strand zit het net vol met vissen en krabben, die vlak voor de kust zwemmen, maar die je anders nooit ziet. (Natuurlijk laten we alles daarna weer vrij.) Maar ook bij het snorkelen tussen de steigers zal er een wereld voor je opengaan vol anemonen en zakpijpen. Snorkelen, schelpen zoeken of korren: de SWG biedt meer dan alleen maar zon, zee en strand!

Schelpengolf

In het voorjaar organiseren we de Schelpengolf. Lekker uitwaaien op het strand en ontdekken wat de zee op het strand heeft geworpen. Schelpen komen in de meest bijzondere soorten, vormen en kleuren voor. Er worden dan op verschillende plaatsen langs de Nederlandse kust excursies gehouden. Waar en wanneer kun je vinden in de agenda.

Kust- en Kordagen

Vlak na de zomer organiseren we de jaarlijkse Kust- en Kordagen. Dit is een weekend waarbij we langs de hele Nederlandse kust excursies organiseren om te ontdekken water allemaal leeft in de zee. Wil je weten wat er voor dit jaar op het programma staat? houd dan de agenda in de gaten.

IMG_3011