NJN 100 jaar! (1920-2020)

Misschien heb je er al iets over gehoord, dit jaar bestaat de NJN 100 jaar! Een mijlpaal waaraan niet onopgemerkt voorbij kan worden gegaan. We gaan dit jubileum vieren aan de hand van de volgende speciale activiteiten:

  • Een Big Year, dit jaar gaan we proberen om met zijn allen zoveel mogelijk soorten waar te nemen op kampjes en excursies. Dit doen we o.a. met extra veel extern kader waarmee we onderbelichte soortgroepen ook bestuderen.
  • ZoKa XXL (22 juli – 17 augustus), de zomerkampen zijn altijd het hoogtepunt van de zomer en een activiteit waarop veel van onze leden voor het eerste met de NJN in aanraking komen. Dit jaar organiseren we een extra lang zomerkamp waarin we verblijven op 6 verschillende kamplocaties en per fiets (al 100 jaar een belangrijk vervoermiddel voor de NJN’er) van locatie naar locatie zullen trekken. Op die manier proberen we zoveel mogelijk biotopen en soorten te bestuderen. We beginnen in Zuid-Limburg en hebben de grote finale op Terschelling op de dag dat we precies 100 jaar bestaan, 16 augustus 2020. We nodigen oude sokken (oud NJN’ers) uit om mee te gaan, in het laatste weekend is iedereen welkom. Meer informatie is te vinden op https://www.njn.nl/zokaxxl/ 
  • Reünie (25 september 2021), elke 5 jaar wordt er een reünie georganiseerd, tijdens dit bijzondere jaar kan die natuurlijk niet ontbreken. De reünie stond eigenlijk gepland voor dit jaar, maar vanwege de coronacrisis hebben we besloten om deze feestelijke bijeenkomst te verplaatsen naar volgend jaar. Meer informatie hierover is hier te vinden (https://www.njn.nl/ouwe-sokken/). 

Er wordt dit moment ook hard gewerkt aan een boek ter ere van het 100 jarig jubileum en er zijn het afgelopen jaar mooie filmpjes gemaakt tijdens NJN activiteiten die binnenkort gaan verschijnen. Ook houdt een ouwe sok gedurende het gehele jaar een blog bij over de beginjaren van de NJN, zeker de moeite waard om te bekijken https://njn100jaar.blogspot.com/.