Klimaatmars

Tijdens de klimaatmars afgelopen zondag was de NJN ook van de partij, Cécile was een van de deelnemers, zij deelde het volgende stukje uit haar dagboek met ons.

Vlak voor de klimaatmars wachtend in de regen.

De grootste en natste klimaatmars tot dusver in Nederland. En wij, de Nederlandse Jeugdbond voor Natuur, waren erbij. Tussen 40000 (!) andere mieren stonden we weg te regenen. Op de Dam moesten we nog een uur wachten omdat er een optreden was. We stonden met z’n vijven onder een uitklapbare paraplu, dus kregen we er weinig van mee. Omdat er zó veel mensen waren mochten we gelukkig eerder gaan lopen. Op foto’s zag je pas echt in wat voor ondoordringbaar paraplu- en spandoekenbos we stonden. De zelfgemaakte spandoeken liepen wonder boven wonder niet uit!

 

Onze bond verspreidde zich door de menigte, maar we konden elkaar wel weer terug vinden door onze gigantische groene vlaggen. Aan het eind van de mars speelden we het klaar om een groepsfoto te maken, alhoewel iedereen van top tot teen bevroren en kletsnat was. De groep splitste zich hierna op, de ene helft richting warme chocolademelk en appeltaart, de andere helft richting het station. Een onbekende man naast ons in de trein bleek een ouwe sok te zijn! Iedereen ontmoet blijkbaar overal oude sokken maar ik had er nog nooit eentje in het wild gespot. Zo was de dag helemaal compleet, met ijsberen lopend over wereldbollen en zo’n 50 enthousiaste NJN’ers. Deze dag komt in het geschiedenisboek, deze dag heeft de regering wakker geschud of gaat dat zeker doen!