Flowerfestival

De mooiste en zeldzame planten

Het weekend van 6 en 7 juni staat helemaal in het teken van planten. Op verschillende plaatsen in Nederland gaan we op zoek naar de mooiste en meest zeldzame planten! Ben je geïnteresseerd in planten? Dan mag je deze leuke maar vooral ook gezellige excursies niet missen!

IMG_5232De excursies worden geleid door NJN’ers (leden van de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie) tussen de 18 en 25 jaar met veel verstand van planten. Iedereen tussen de 12 en 25 jaar is welkom! De excursies beginnen meestal om 10:00 uur vanaf een station en eindigen ’s middags op dezelfde plek. De eindtijd kan verschillen; meestal zijn de excursies rond 16:00 afgelopen. Vanaf het vertrekpunt wordt er gefietst naar de leuke gebiedjes in de omgeving. Neem dus je fiets mee! Verder heb je drinken, lunch, regenkleding en eventueel een loepje en geld voor een ijsje nodig. Dus wil jij de bijzonderste planten zien, in het gras liggen determineren en een gave dag hebben? Grijp nu je kans om echt iets te leren!

Wanneer?

Zaterdag 17 mei en zondag 18 mei zijn er excursies op verschillende plaatsen door heel Nederland.

waar?

Binnenkort maken we de excursielocaties bekend. Ze zullen verspreid over heel Nederland zijn dus er is vast een bij jou in de buurt.

vervoer?

Vanaf het vertrekpunt wordt er gefietst naar de leuke gebiedjes in de omgeving. Neem dus je fiets mee! Het is eventueel mogelijk om een OV-fiets te huren (kosten zijn 3,15 euro) als een andere deelnemer hiervan een pasje heeft. Neem hiervoor contact op met de contactpersoon van die excursie.

meenemen?

Fiets
lunch
drinken
regenkleding
geld voor een ijsje/chocolademelk
loepje
flora als je die hebt.

Meer vragen en opgave?

Opgave kan bij de contactpersoon van die excursie. Deze staat op de informatiepagina van die excursie vermeld.

Zelf een evenement aanmaken?

Mail naar de organisatie of kijk onder het kopje ‘contact’ voor meer informatie.

Ga Naar contact