Elk Uur Natuur

Op zondag 4 september was het eindelijk zover: Elk Uur Natuur! Om tien uur stond het plein al vol met mensen. Langs de randen stonden biertafels, aangekleed met vlaggetjes, kleedjes en kapotte muizenvallen. Een combinatie van hip en old-school: klassiek NJN dus.

Om half elf vertrokken de eerste excursies na een kort openingspraatje. De excursies vertrokken vanaf het grasveld waar gifgroene en neonroze palen in gezet waren; A, B en C. Drie excursies per keer. De vorige avond hadden we al twee nachtvlindervallen uitgezet. Deze werden tijdens de eerste excursieronde dan ook geleegd. De groep was zo groot, dat de excursie in tweeën werd gesplitst. Tijdens deze eerste ronde ging er ook nog een groep naar het vogelringen. Ook heel leuk!

De rest van de dag waren er nog veel meer excursies. Van libellen en muizen tot vogels en planten. Parallel aan de excursies waren nog twee blokken van een half uur die waren gevuld met korte lezingen. Zo vertelden een paar leden over zwaluwen, hoe ze te herkennen en welk gedrag ze vertonen, over zeewier en over libellen.

De dag was heet, maar met feesttenten hadden we een constructie boven de plek voor lezingen gebouwd en bij de kraampjes konden we zo nu en dan een stuk schaduw vangen. Ondanks de hitte, was iedereen blij en vrolijk. De sfeer zat er goed in. Toen er gehupst werd, kon het feest natuurlijk helemaal niet kapot!

Het was een ontzettend leuke dag!