Impact van het coronavirus op de NJN

Hieronder de maatregelen die de NJN treft n.a.v. de maatregelen van de regering

Update 14 december

Vanaf 15 december gaat Nederland in een strenge lockdown om al het contact tussen mensen te beperken. Mede vanwege de regels om alleen noodzakelijk te reizen en om met maximaal 2 personen buiten te zijn kunnen we voorlopig geen fysieke kampen of excursies organiseren.

 • We blijven online alternatieven organiseren tot we weer samen naar buiten mogen
 • Over congres volgt snel aparte communicatie

 

Update 17 november

Vanaf 19 november is het weer mogelijk om op excursie te gaan. Wel gelden dezelfde maatregelen als in het eerdere paket, die in de update van 14 oktober staan. Dit betekent een maximum aantal deelnemers van 4 personen en een oproep om zoveel mogelijk in je eigen regio te blijven. Het protocol dat onderaan de pagina staat is verder ongewijzigd.

Update 4 november

De komende 2 weken wil de regering met nog strengere maatregelen het aantal sociale contacten en reisbewegingen nog drastischer omlaag brengen om de druk op de gezondheidszorg sneller te verlichten. Het is voor ons in principe alleen nog toegestaan om excursies met 2 deelnemers te organiseren, waarbij zo min mogelijk gereisd wordt. Aangezien dit weinig meer op een excursie lijkt is besloten om van 5 november tot 19 november geen fysieke excursies te organiseren en de focus te verleggen naar digitale alternatieven. Vanaf 19 november is het protocol dat vanaf 14 oktober is ingegaan weer van toepassing.

 

Update 14 oktober

 

 • Voorlopig worden er geen kampen georganiseerd;
 • Excursies worden georganiseerd voor maximaal 4 personen uit de omgeving;
 • Hieronder vind je het protocol dat zal gelden voor de komende tijd, zolang de huidige maatregelen gelden. Onderaan de pagina staat ook een bestand met het protocol inclusief meer toelichting en argumentatie;

 

Protocol op excursie

 1. De deelnemerslimiet voor een excursie is 4 personen
 2. Deelnemers blijven thuis bij ziekteverschijnselen
  • Dit geldt ook voor deelnemers met huisgenoten die koorts hebben of positief getest zijn
 3. Alle deelnemers houden tot elkaar 1,5 meter afstand ten alle tijden
 4. Reis voor je excursie niet buiten je eigen regio
 5. Vermijd drukte
 6. Deelnemers nemen een mondkapje mee en zetten deze op in binnenruimtes of in gevallen waar de 1,5 meter moeilijk te waarborgen is(bvb. bij het verlenen van EHBO)
 7. Deelnemers delen geen potjes, vlindernetjes, verrekijkers, telescopen, loepjes, etc. tenzij er voldoende gedesinfecteerd wordt

Protocol op kampen

 1. Voorlopig worden er geen kampen georganiseerd

 

Coronaprotocol met toelichting