2021 Soorten jaar

Big Year 2021

In 2021 vieren we ons 101-jarig jubileum! Dat willen we natuurlijk vooral met elkaar vieren en wat is er daarvoor nou beter dan met elkaar naar buiten te gaan en vet hard te scoren? Een projectgroepje houdt de teller bij via waarneming.nl, en binnenkort komt hieronder een live counter zodat je altijd kan zien hoever we al gevorderd zijn!

Dit jaar hebben we weer een doel: 2021 soorten op NJN-activiteiten.  Er zijn in het begin van het jaar wat tweemans-excursies geweest en elke zaterdag zijn er samen-alleenexcursies. Op die samen-alleenexcursies krijgen we een leuke opdracht om te doen met een zoekkaart van de dan te vinden soorten om eropuit te gaan. Die tellen ook mee als activiteit en tellen we dus ook mee met onze 2021 soorten.

Wil je de teller omhoog helpen? Schrijf je waarnemingen op in een excursieboekje of voer ze zelf in op waarneming.nl. Mocht je een lijstje hebben, zorg dan ook dat je een duidelijke locatie en datum opschrijft. Na je excursie kan je dan een mail naar waarneming@njn.nl sturen en dan zorgt het projectgroepje dat de waarnemingen worden toegevoegd. Voer je zelf al waarnemingen in? Stuur dan een mail met je gebruikersnaam en de datum van je waarnemingen, dan zorgt het groepje ervoor dat je waarnemingen meetellen.