Congres 2016

Welkom op de camping!

De Provence, Zuid-Limburg, Texel, waar vind jij die ideale camping om je tentje op te zetten? Of je luxueuze camper het terrein op te rollen en gewoon lekker te genieten?

Echt, daar? Dat is zo midden in de winter misschien een beetje koud. Gelukkig hebben we daar een oplossing voor: de NJN Congrescamping! Tussen kerst en oud en nieuw (27-31 december) maken wij onze eigen camping! Lekker warm, in een gebouw, maar wel met al die dingen die je van een camping verwacht: lege gasblikjes, lekkende tent, alleen maar natte sokken, de ghettoblaster van de zuipjongeren tegenover je. Maar ook de disco ’s avonds, het animatieteam, badmintonnen, de barbecue en misschien vind je nog wel je vakantiescharrel die je niet verstaat, maar die prima de taal van de liefde spreekt.

 

Wat doen we op Congres?

Op de Congrescamping valt van alles te beleven. Natuurlijk ontmoet je iedereen weer die je na de zoka’s uit het oog bent verloren. Neem spelletjes mee en je vermaakt je prima in de koffiekeet, of ga mee op excursie! Volg workshops en leef je uit op de camping-games onder leiding van het enthousiaste animatieteam.

Of denk mee over wat jij allemaal zou willen doen met de NJN! Welke zomerkampen zou jij willen? Waar wil jij naartoe op excursie, en waar wil je over leren op kaderkamp? Heb jij dat briljante idee waardoor íedereen de NJN kan leren kennen? Alle NJN’ers mogen meepraten in de Algemene Vergadering (AV), de belangrijkste vergadering van het jaar. Ben je al een vergadertijger, of weet je nog niet hoe de vergadering bij de NJN werkt? Iedereen is welkom.

Het hele Congres duurt van dinsdagmiddag 27 december tot zaterdagochtend 31 december. Je slaapt in het congresgebouw, neem wel je matje en slaapzak mee! Natuurlijk krijg je ook te eten, dus vergeet ook je mestin of diep bord, bestek en mok of beker niet. Sloffen zijn ook heel handig om warme voeten te houden binnen. Neem verder alles mee wat je nodig hebt om de Congrescamping nóg gezelliger te maken!

Opgeven

Je kunt je aanmelden via een aanmeldformulier.

Vind het formulier HIER

Vermeld eventuele allergiën (heel belangrijk) en andere belangrijke dingen die de organisatie of de EHBO-ploeg moet weten. Na de opgave krijg je een bevestigingsmail met daarin het rekeningnummer waarnaar je je congreskosten moet overmaken.

Waar, wanneer?

Het congres zal zijn op het St Aloysius College in Hilversum. Het adres is:

Schapenkamp 200
1211 PB Hilversum

Routebeschrijving

Je kunt het congres makkelijk bereiken met het openbaar vervoer. De school ligt op loopafstand van station Hilversum.

Wanneer?

Het congres begint op dinsdagmiddag 27 december om 16:00 uur en eindigt op zaterdagochtend 31 december rond een uur 06:00 ´s ochtends. Je kan natuurlijk altijd later aankomen of eerder weer weggaan, maar het is niet mogelijk om op dinsdagmiddag 27 december eerder dan 16:00 uur aan te komen, behalve als je bij een dienst zit.

Aankomst en vertrek

Als je aankomt bij het congres, word je eerst even gevraagd je spullen neer te zetten in de slaapruimte, de pitschool. Daarna kan ook het congres voor jou beginnen.

Op zaterdagochtend 31 december is het congres direct na het uitzwaaien van de oude sokken afgelopen, meestal is dat om een uur of zes ´s ochtends. Zorg dat je alle spullen ingepakt hebt voor dat het uitzwaaien begint. Iedereen neemt op die ochtend de eerste trein weer terug naar huis. Houd er dus rekening mee dat je alweer vroeg thuiskomt van het congres. (Tip: vertel dat ook je ouders even!)

Heb je nog vragen die niet op deze site worden beantwoord? Neem dan contact op met de congresvoorzitter.

Aankomende en huidige oude sokken

`Ouwe lullen moeten weg, ouwe lullen moeten weg; ze staan alleen maar in de weg!”
Zoals traditiegetrouw worden er een stel gewaardeerde NJN’ers de bond uit gegooid want ze zijn te oud. Natuurlijk worden deze leden niet zomaar de bond uitgegooid, als oude sokken zingen we een prachtige zwanenzang en bouwen we er nog een keer een leuk feestje van. Heb jij al goede ideeën voor een lied, speel je een instrument of heb je een ander idee wat we als oude sokken samen op de bonte avond moeten doen? Hieronder vind je de namen van de mensen dit dit jaar oude sok worden:

Aranka van ’t Veer
Liselotte Roodbol
Roland Schneider
Jort Gutter
Esmée Visser
Thijs Udo
Daan Drukker
Pauw Vos
Klaas  Vermaas
Anton van der Meer
Harm Bult
Jonne Steen Redeker
Femke Vertregt
Ella ten Velden
Schelte van der Horst
Jip de Vries
Kees Schreven
Wisse Boomsluiter
Kees van Bochove
Anne Krediet
Jochem Drost
Ruben Drost
Anne Brouwer
Frits Verhagen
Jura van IJperenburg
Willem Schulte
Dominic Dijkshoorn
Albert Allema
Hannah te Velde

Als je al oude sok bent, ben je ook dit jaar meer dan welkom op de laatste dag van congres (30 december) ! Natuurlijk kun je ook de afsluiting van de vergadering, de spetterende bonte avond en het afscheid van de komende oude sokken meemaken. Ervaar weer even hoe het was om jong te zijn. Je kunt je opgeven via het opgaveformulier.

Je kunt het opgaveformulier HIER vinden.

Congresbestuur en diensten

Het congres wordt georganiseerd door het Congresbestuur. We zullen er voor gaan zorgen dat het weer een fantastisch congres wordt.

Dit zijn wij:
– Voorzitter: Pieter. Hij houdt alles op de camping nauwlettend in de gaten en zorgt dat iedereen het naar z’n zin heeft
– Ping: Jacob. Prijs per tent, per persoon, per nacht… stroom erbij? Dat wordt dokken! Wenst u ook gebruik te maken van het subtropisch zwemparadijs? Jacob houdt de Congrescamping financieel boven water.
– Zaalchef: Wiesje en Lies. Zij wijzen jou het beste plekje aan: ’s ochtends zon op je tent, of juist ’s middags in de schaduw? Niet te dichtbij de speeltuin vol gillende kinderen? Wiesje en Lies weten waar je moet zijn.
four: Noortje, Eva, Anna en Kees. De hongerige campinggasten moeten drie keer per dag gevoed worden in het campingrestaurant, want waarom zou je eigenlijk van de camping af gaan? Alles is hier! De fourploeg kookt de lekkerste gerechten, samen met jullie.
– Knokploeg: Jop en Geerte. Die mensen met die enorme camper die al je zon wegnemen, dat kuthondje van de buren die je elke dag wakker maakt, en zorgen dat de kantine niet wordt overspoeld wordt met hongerige mensen. Jop en Geerte houden de boel in het gareel.
– Koffiekeet en theetuin en borrelbar: Mara, Jos en Jannah. Op ieder moment van de dag kun je hier terecht voor een snack, sloot hete koffie om wakker te worden, een lekker kopje thee om op te warmen als je je natte sokken hebt uitgedaan, of een exotische cocktail om aan je potentiële vakantieliefde te geven.
– Technische dienst: Rens, Janna en Nine. Mis je een haring? Scheur in je tent? Filmpje kijken in de buitenbioscoop? De TD helpt je. Met zes rechterhanden leggen ze je camper even aan het stopcontact of bouwen ze even de stereo in de disco op.

Diensten

Alleen maar luieren op de camping is ook maar saai… De Congrescamping wordt alleen maar leuker als je lekker meehelpt! Geef bij je opgave aan hoe je wil helpen. Mocht je na je opgave bedenken dat je toch nog graag in een dienst wil kan dat natuurlijk. Mail dan even naar pieterhovenkamp@njn.nl.

Balie en Koffiekeet

Ontvang de nieuwe campinggasten en wijs ze waar de caravan neergezet mag worden, of voorzie iedereen van een lekker hapje of drankje! Ben jij die charmante gastheer of -vrouw, of ben je een kei in pizza’s in de oven stoppen en koffie zetten? Meld je aan!

Fotodienst
De fotografen leggen congres vast tot in de eeuwigheid. Ben jij paparazzi geschikt en weet jij de juiste plaatjes te maken? Geef je op voor de fotodienst! Je foto’s komen op de site voor leden en je mag aan het einde van congres een filmpje of presentatie maken om je foto’s aan iedereen te laten zien.

Fourploeg

Zonder fourploeg geen eten, en zonder eten geen Congrescamping! Help de koks in het campingrestaurant om de hongerige campinggasten te voorzien van heerlijke maaltijden!

Knokploeg

Kan echt níemand om jou heen? Sta jij stevig in je schoenen? Help dan de Knokploeg (KP) om de campinggasten weg te houden waar ze niet mogen zijn, en te zorgen dat het eten netjes wordt verdeeld.

Pestvogelredactie
Hoorde jij ook die geluiden uit de tent naast je? Is er niks genants op de camping dat aan jou voorbij gaat? Dan is dit je kans om al die roddels eens schaamteloos naar buiten te brengen! Wordt redacteur van de Pestvogel!

Kosten

Het congres duurt van 27 t/m 31 december 2016 en kost € 10,00 per dag, als je het hele congres komt betaal je € 40. Voor ouwe sokken kost de laatste dag € 15,00. Je kan je alleen via deze site opgeven, dus niet via facebook, e-mail of telefoon. Maak het juiste bedrag (€ 40 voor het hele congres, of € 10,00 per dag) over op het rekeningnummer dat je na je aanmelding krijgt. Vermeld bij de betaling duidelijk voor welke deelnemer het geld bedoeld is (voor en achternaam)! Zorg ervoor dat je betaling en opgave voor 13 december binnen zijn. Als je hierna opgeeft of betaalt, betaal je € 1,25 boete per nacht dat je aanwezig bent, met een maximum van € 5,-. Betaal je na 13 december, neem dan een uitdraai van je bank mee waaruit blijkt dat het geld is overgemaakt. Dit voorkomt gedoe op congres zelf, de bank verwerkt namelijk geen betalingen in het weekend of tijdens de kerst.

Reductie
Wil je in aanmerking komen voor reductie op de congresprijs, neem dan contact op met de bondsping, Gerben Droogers, 06-49387605, mail. Je aanvraag wordt uiteraard vertrouwelijk behandeld.

Congresboekje

Als je je opgeeft, ontvang je half december het eerste congresboekje, met daarin veel verslagen, voorstellen en andere vergaderstukken. Maar ook de technische informatie, zoals een routebeschrijving, adres, programma en andere zaken. Mocht je niet op congres komen, maar wel het boekje willen ontvangen, neem dan contact op met de Bondssec, Robert van de Ven, 06-49387606, of mail.

Let op! Als je je na 10 december opgeeft, heeft de sec niet meer genoeg tijd om je een papieren congresboekje op te sturen, en kan je alleen nog de digitale versie ontvangen.

Voorstel indienen

Heb je een briljant idee of wil je een voorstel indienen? Mail dit dan zo snel mogelijk naar goedidee@njn.nl. Om een voorstel in te dienen heb je 25 handtekeningen van leden nodig of moet hij ingediend zijn namens een afdeling of werkgroep. Handtekeningen zijn makkelijk te verzamelen op congres, je kunt natuurlijk al eerder de Sec op de hoogte stellen van je voorstel.

tent Anna