Zuid-Limburg

Zuid-Limburg I (Zoogdierenwerkgroep, VOL!)

za. 13 jul t/m za. 20 jul

De ZWG gaat dit jaar op zomerkamp en wel in het mooie Zuid-Limburg. Hier gaan we op zoek naar alles wat Zuid-Limburg te bieden heeft.

We gaan met een vleermuisonderzoeker proberen verschillende vleermuissoorten te vangen. De doelsoort wordt de Bechsteins vleermuis (Myotis bechsteinii), een van de zeldzamere soorten in Nederland. Daarnaast hebben we kans op de Grijze Grootoorvleermuis ( Plecotus austriacus), een leuk soortje voor mensen die niet in Limburg wonen.

Hiernaast gaan we ook proberen mee te doen met slaapmuis-projecten. Met een beetje geluk zijn er twee soorten die we gaan zien; de hazelmuis en de eikelmuis. Deze soorten zijn erg schaars en er is geen garantie dat we ze gaan vinden.

Naast keihard achter zoogdieren aan rennen gaan we uiteraard ook kijken naar andere vette soortgroepen mochten we die tegenkomen. Zuid-Limburg blijft een apart hoekje van Nederland en is daarom qua flora en fauna meer dan de moeite waard om rond te kijken.

Een ZWG-kamp is altijd tot savonds laat op en soms ook weer vroeg op, dus wees voorbereid op een kamp met een raar dag- en nachtritme.

Handige Informatie

Datum en Tijd

13 juli 2019 t/m 20 juli 2019

Contactpersoon

Verzameladres

Nog niet bekend

Kosten

Normale prijs € 117
Leden prijs € 77

Vragen?

Neem contact op met NJN via info@njn.nl

Bekijk alle kampen van NJN

Ga naar het overzicht waar je kunt kiezen uit alle mogelijkheden die we je dit jaar te bieden hebben.

Ga Naar het overzicht van alle kampen