Dwingelderveld

Winterjuffers excursie

zo. 3 feb

Verlang jij ook zo terug naar de warme zomer als alle libellen weer gaan vliegen? Niet getreurd want op zondag drie februari gaan we onder leiding van externe excursieleider Chris Luijtink op zoek naar de Bruine en de Noordse winterjuffer. Deze bijzondere libellen zijn in Nederland de enige libellen die overwinteren en zelfs als het rond het vriespunt is nog te vinden zijn. ze zitten dan met bevroren vleugels aan rietstengels vast, en bewegen bijna niet. Hierdoor kun je ze makkelijk van dichtbij benaderen, en is een netje dus ook niet nodig.
Opgave en informatie bij Thijs Luijtink. We verzamelen om 11 uur op station Steenwijk en fietsen vanaf daar richting Havelte waar we als we geluk hebben de beide winterjuffers kunnen vinden. Vergeet geen lunch en fiets mee te nemen.

Handige Informatie

Datum en Tijd

03 februari 2019 - 11:00

Contactpersoon

Thijs Luijtink
thijsluijtink@hotmail.com

Verzameladres

station Steenwijk.

Vragen?

Neem contact op met NJN via info@njn.nl

Meld je aan voor deze activiteit

Je hoeft geen lid te worden om mee te doen aan een activiteit. Vink hieronder aan wat voor jou van toepassing is. Als je nog geen lid bent dan linken we je door naar een inschrijfformulier. Ben je wel lid? log dan in en schrijf je in.

Bekijk alle kampen van NJN

Ga naar het overzicht waar je kunt kiezen uit alle mogelijkheden die we je dit jaar te bieden hebben.

Ga Naar het overzicht van alle kampen