Weerribben

Weerribben I (Insectenkamp)

za. 13 jul t/m di. 23 jul

Deze zomer trappen we af met onder andere een insectenzomerkamp in de Weerribben. Dit bijzondere laagveengebied werd vroeger gebruikt om turf te winnen. Dat turf werd vervolgens op speciaal uitgespaarde ‘ribben’ te drogen gelegd. Nog steeds bestaat het gebied uit ribben met water ertussen.

In het gebied komt een enorme dichtheid aan libellen voor. De soortenrijkdom is groot, maar qua aantallen is het zelfs het beste gebied van Europa! Tijdens het kamp kunnen we soorten als Kempense heidelibel, groene glazenmaker, noordse winterjuffer, vuurlibel en misschien nog late bruine korenbouten, gevlekte glanslibellen en sierlijke witsnuitlibellen.

Uiteraard is het niet alleen voor libellen fantastisch, ook de endemische ondersoort ‘batava’ van de grote vuurvlinder komt in het gebied voor, samen met de zilveren maan en de grote weerschijnvlinder. Ook voor nachtvlinders zitten we in een goed gebied. Als we geluk hebben kunnen we onder andere de appelglasvlinder en het moerasduiveltje vinden. Daarnaast zijn er ook verschillende soorten kevers, zweefvliegen en andere insecten te zien.

Behalve insectensoorten scoren gaan we natuurlijk veel varen tussen de otters en zwemmen met de ringslangen.

Genoeg te beleven dus in dit ware walhalla, dé place-to-be voor iedereen die van insecten houdt!

Handige Informatie

Datum en Tijd

13 juli 2019 t/m 23 juli 2019

Contactpersoon

Verzameladres

Nog niet bekend

Kosten

Normale prijs € 150
Leden prijs € 110

Vragen?

Neem contact op met NJN via info@njn.nl

Bekijk alle kampen van NJN

Ga naar het overzicht waar je kunt kiezen uit alle mogelijkheden die we je dit jaar te bieden hebben.

Ga Naar het overzicht van alle kampen