Twente

Twente I – zoogdierenkamp

za. 15 jul t/m di. 25 jul

Dit jaar gaat de ZWG op zomerkamp naar Twente, om een onderzoek te doen naar de verspreiding van de Vale Vleermuis in Nederland.  De soort is sinds halverwege de vorige eeuw flink achteruit gegaan maar is goed op weg om te herstellen. In de buurt van het kampterrein kunnen we onder andere ook Bosvleermuizen, Bechstein’s vleermuizen en Veldspitsmuizen vinden. Het doel van ons onderzoek wordt om een kraamverblijf van Vale vleermuizen te vinden door een dier te zenderen en volgen. Mocht dit lukken, dan zou dit het tweede kraamverblijf in Nederland zijn..

Op onze kampen kijken we naar alles wat interessant is, van insecten tot zoogdieren. Onze focus ligt op het begrijpen van een van de meest mysterieuze soortgroepen; vleermuizen. Waar en waarom leven de verschillende soorten van Nederland.

Het kampterrein is bij een oude sok en vleermuisonderzoeker; Anne-Jifke Haarsma. Van haar kun je alles leren wat je nog niet wist over vleermuizen (en natuur). We helpen overdag af en toe op het terrein en de rest van de tijd verkennen we het gebied of checken we de life-traps op gave vangsten. Ook op het gebied van planten, insecten en vogels is Twente prachtig dus ook daar zullen we aandacht aan besteden!

Tijdens deze kampen word je dag-nacht ritme enigszins verzet dus wees bestand tegen het verzetten van slaap en het actief zijn als je normaal niet actief bent.

Handige Informatie

Datum en Tijd

15 juli 2023 t/m 25 juli 2023

Contactpersoon

zomerkampen@njn.nl

Verzameladres

volgt nog

Kosten

Normale prijs € 170
Leden prijs € 130

Vragen?

Neem contact op met NJN via info@njn.nl

Bekijk alle kampen van NJN

Ga naar het overzicht waar je kunt kiezen uit alle mogelijkheden die we je dit jaar te bieden hebben.

Ga Naar het overzicht van alle kampen