Twente

Twente I – zoogdierenkamp(VOL!)

za. 11 jul t/m zo. 19 jul

Dit jaar gaat de ZWG naar Twente,  een kampplek waar naast de zeldzame Bechsteins vleermuis ook de veldspitsmuis te vinden is; sinds vorig jaar een soort waar deze werkgroep zeer veel interesse voor heeft.  De soort heeft de grens van zijn verspreidingsgebied dwars door Nederland liggen en Nederland is daardoor aan van de noordelijkste landen waar deze soort te zien is. Door middel van life-traps en mistnetten gaan we proberen zoveel mogelijk vleermuizen en andere zoogdieren te vangen en te bekijken. Dit geeft ons informatie over hoe het gaat met de zoogdieren in Twente.

Op onze kampen kijken we naar alles wat interessant is, van insect tot zoogdier. Onze focus ligt op het begrijpen van een van de meest mysterieuze soortgroepen; de vleermuis. Waar en waarom leven de verschillende soorten van Nederland.

Het kampterrein is bij een oude sok en vleermuisonderzoeker; Anne-Jifke Haarsma. Van haar kun je alles leren wat je nog niet wist over vleermuizen (en natuur). We helpen overdag af en toe op het terrein en de rest van de tijd verkennen we het gebied of checken we de life-traps op gave vangsten.

Tijdens deze kampen word je dag-nacht ritme enigszins verzet dus wees bestand tegen het verzetten van slaap en het actief zijn als je normaal niet actief bent.

Handige Informatie

Datum en Tijd

11 juli 2020 t/m 19 juli 2020

Contactpersoon

zomerkampen@njn.nl

Verzameladres

volgt nog

Kosten

Normale prijs € 136
Leden prijs € 96

Vragen?

Neem contact op met NJN via info@njn.nl

Bekijk alle kampen van NJN

Ga naar het overzicht waar je kunt kiezen uit alle mogelijkheden die we je dit jaar te bieden hebben.

Ga Naar het overzicht van alle kampen