Terschelling

Terschelling I: 11 t/m 13 jaar!

za. 16 jul t/m za. 23 jul

Ieder jaar organiseert de NJN verschillende zomerkampen, waaronder twee zogenaamde ‘piepkampen’. Deze kampen zijn speciaal voor jongeren van 11 t/m 13 jaar oud. Je gaat op kamp met leeftijdsgenoten, onder begeleiding van ongeveer 10 NJN’ers. De kampplek hebben we dit jaar zoals bijna ieder jaar traditioneel op Terschelling, wat een geweldige plek is voor deze kampen.
Tijdens deze kampen gaan we niet alleen vogelen, plantjes kijken en insecten vangen, maar ook heel veel andere dingen. Zo is er een ochtend insectennetten maken en een avond waarop we een kampvuur maken op het strand! Ook gaan we spelletjes doen en natuurlijk heel veel zwemmen en ijs eten!

Kortom: een actief, gezellig, leerzaam kamp in de natuur met leeftijdsgenoten en NJN’ers die begeleiden. Lijkt dit je wel wat? Geef je dan snel op voor piepkamp!

Let op: dit kamp is bedoeld voor jongeren die nog niet eerder op een NJN-zomerkamp zijn geweest. Ben je al een keer op piepkamp geweest? Ga dan juist eens mee met een van de andere zomerkampen van de NJN!

De kampdeelnemers worden in de haven van Harlingen opgehaald en vertrekken vanaf daar met de kampcommissie naar Terschelling.

Actief de natuur in!

Actief de natuur in!

Skylge
Terschelling, in het Fries Skylge genaamd, is één van de waddeneilanden, waar allemaal coole dieren en planten voor komen. Door de grote diversiteit van het eiland kan je iedere dag iets anders doen! Zo kan je bijvoorbeeld helemaal naar het Amelanderduin fietsen of vanaf de pontons (drijvende stijgers) in de jachthaven kijken naar de anemonen, sponzen, zakpijpen en wieren. Ook kan je in de natte duinvalleien loopkevers en vooral libellen vangen, misschien zie je wel de grootste libel van Nederland: de keizerlibel, dat als een mini helikopter door de lucht je voorbijscheert.

Je kunt heerlijk zwemmen en tegelijkertijd ook schelpen zoeken of een sleepnet door de zee trekken om de krabben, vissen en andere zeebeesten van dichtbij te bekijken. Het zal je verbazen wat voor coole beesten je eruit vist! Het oostelijke gedeelte van het eiland bestaat uit de Boschplaat, een prachtig gebied waar planten als lamsoor en engels gras groeien. Je kunt hier door de ondergelopen slenken waden en kijken naar de prachtige wadvogels. Een dagje beheren, een kampvuur maken op het strand (met een eventuele marshmallow), leuke onderzoekjes doen… op Terschelling is alles mogelijk!
Kom je ook?

Handige Informatie

Datum en Tijd

16 juli 2016 t/m 23 juli 2016

Contactpersoon

Katinka Jacobs
06-49387608
Zomerkampen@njn.nl

Verzameladres

Harlingen Haven

Kosten

Normale prijs € 188
Leden prijs € 148

Vragen?

Neem contact op met NJN via info@njn.nl

Bekijk alle kampen van NJN

Ga naar het overzicht waar je kunt kiezen uit alle mogelijkheden die we je dit jaar te bieden hebben.

Ga Naar het overzicht van alle kampen