Schouwen-Duiveland

Schouwen IV – Algemeen kamp

do. 17 aug t/m zo. 27 aug

Schouwen-Duiveland is het noordelijkste eiland van Zeeland. Met mooie, brede duingebieden, slikken, schorren, krekengebiedjes en afwisselende stranden is het gebied bij uitstek dé locatie voor een kamp aan de kust.

Het Grevelingenmeer en de Oosterschelde liggen bij Schouwen. Beide wateren zijn ideale plekken om te snorkelen, vanwege het rijke en gevarieerde onderwaterleven. Het eilandje Neeltje Jans bevindt zich aan de stormvloedkering, waar een heleboel bijzonder leven tussen de stenen van de getijdenpoeltjes zit. Bij laagwater zullen we hier op pad gaan om diverse soorten zeesterren, krabben en vissen te zoeken en in de binnenhaventjes zijn de vele pontons rijk aan zakpijpen, zeeanemonen en zeewieren. Daarnaast gaan we natuurlijk op zoek naar de mooiste schelpen en korren.

Wanneer we teveel omarimpels krijgen op onze voeten wordt alle leven van de duingebieden onder de loep genomen. Daarvoor komt de Kop van Schouwen, één van de grootse duin- en bosgebieden van Zeeland zeer goed van pas. In dit gevarieerde gebied met fraaie zandverstuivingen, duinweides, vogelplassen en vochtige duinvalleien komen veel zeldzame planten-, insecten- en vogelsoorten voor, waar we natuurlijk ook naar op zoek gaan.

Kortom, Schouwen is die ideale plek om je zomer af te sluiten!

Handige Informatie

Datum en Tijd

17 augustus 2023 t/m 27 augustus 2023

Contactpersoon

zomerkampen@njn.nl

Verzameladres

Nog niet bekend

Kosten

Normale prijs € 170
Leden prijs € 130

Vragen?

Neem contact op met NJN via activiteiten@njn.nl

Bekijk alle kampen van NJN

Ga naar het overzicht waar je kunt kiezen uit alle mogelijkheden die we je dit jaar te bieden hebben.

Ga Naar het overzicht van alle kampen