Nederland

Rivierrombo-golf

za. 29 jun t/m zo. 30 jun

Rivierrombouten is een vetgave terugkerende libellen soort in Nederland en wordt steeds vaker gezien. Rivierrombouten komen vooral voor langs rivieren, waar ze op zandstrandjes uitsluipen en dan landinwaarts vliegen. Na het uitsluipen worden ze minder gezien en het is ook niet helemaal duidelijk waar ze heen vliegen en hoe ze paren. Om deze vetgave, mysterieuze libellen te zien gaan we ze zaterdag 29 juni bij Dordrecht, slot Loevestein en Zwolle spotten en op 30 juni gaan we naar Deventer, Wageningen en bij Den Bosch ze vinden.
Bij Dordrecht, slot Loevestein, Zwolle, Deventer en Wageningen zijn er al vaker Rivierrombouten gezien en bij Den Bosch is er afgelopen jaar een exemplaar gezien bij een beek dicht bij de maas. Doordat de soort toenemend is, nemen we aan ze te gaan zien op de strandjes van de maas.
Kom dus alle om naar de stations van de locatie.

Handige Informatie

Datum en Tijd

29 juni 2019 t/m 30 juni 2019

Contactpersoon

Robin Toonen
rjmtoonen@gmail.com

Verzameladres

Nog niet bekend

Vragen?

Neem contact op met NJN via info@njn.nl

Meld je aan voor deze activiteit

Je hoeft geen lid te worden om mee te doen aan een activiteit. Vink hieronder aan wat voor jou van toepassing is. Als je nog geen lid bent dan linken we je door naar een inschrijfformulier. Ben je wel lid? log dan in en schrijf je in.

Bekijk alle kampen van NJN

Ga naar het overzicht waar je kunt kiezen uit alle mogelijkheden die we je dit jaar te bieden hebben.

Ga Naar het overzicht van alle kampen