Rijk van Nijmegen

Rijk van Nijmegen I – Planten

za. 16 jul t/m di. 26 jul

De Sjoc (plantenwerkgroep) gaat dit jaar naar het Rijk van Nijmegen. Het diverse landschap bied alle mogelijkheden om planten en andere soortgroepen te vinden. Van de strandjes aan de Waal door de uiterwaarden de beboste stuwwallen op, naar het heuvelland langs de heide en vennen tot in de oude bossen is er meer dan genoeg te vinden voor een hele zomer!

Er zijn vele voor Nederland unieke gebieden. De Gelderse Poort is het overstromingsgebied van de Rijn en Waal, omdat de rivier meer ruimte heeft gekregen is er ook meer ruimte voor soorten. En de Bruuk bij Groesbeek is een van de laatste blauwgraslanden van Europa. Kortom veel kans op zeldzame soorten! De vorige keer dat de Sjoc in het Rijk van Nijmegen was hebben we een voor Nederland nieuwe soort voor het eerst gezien!

Ook als je nog niets van planten weet ben je van harte welkom! Je kunt op dit kamp leren hoe je zelf planten kunt determineren, of onderzoekjes kan doen.
We laten diersoorten natuurlijk niet links liggen, bevers en dassen zijn talrijk rond Nijmegen. Er zijn veel soorten sprinkhanen en maar liefst 36 libellensoorten!


Handige Informatie

Datum en Tijd

16 juli 2022 t/m 26 juli 2022

Contactpersoon

zomerkampen@njn.nl

Verzameladres

Nog niet bekend

Kosten

Normale prijs € 160
Leden prijs € 120

Vragen?

Neem contact op met NJN via info@njn.nl

Bekijk alle kampen van NJN

Ga naar het overzicht waar je kunt kiezen uit alle mogelijkheden die we je dit jaar te bieden hebben.

Ga Naar het overzicht van alle kampen