Rijk van Nijmegen II – Algemeen

vr. 30 jul t/m za. 7 aug

Het Rijk van Nijmegen is het stuk Gelderland rond Nijmegen tot en met Duitsland ten zuiden van de Waal. Vaak wordt de meeste noordelijke gemeenten van Limburg ook meegerekend. Het heeft zijn naam te danken aan het oude vrije rijksstad Nijmegen waartoe het vroeger behoorde. In de buurt van Beuningen en Wijchen is het landschap weids en open. Ten noorden van Groesbeek loop een stuk van de Nederrijnse Heuvelrug wat bij het dorpje Berg en Dal de 100m aantikt. Tussen deze heuvelrug en de waal ligt de Ooijpolder.

De Ooijpolder wordt gekenmerkt door het drassige karakter, vroeger overstroomde dit gebied vaak. Dit zorgde voor een uniek moerasachtig habitat wat enige zeldzame vogels aantrekt. Tegenwoordig is het gebied wat droger en zijn er bomen gaan groeien, de zeldzame vogels komen er nog voor maar in zeer minder mate. De Nederrijnse Heuvelrug is een stuwwal die in een-na-laatste ijstijd ontstond. Het loopt van Nijmegen tot Krefeld met de Rijn mee en ligt ongeveer 60 meter boven het omliggende terrein.

Rijk van Nijmegen II is onderdeel van Zoka XXL Een drie weken durend zomerkamp ter ere van ons 101-jarig jubileum waarin we vanuit Limburg naar Skylge (Terschelling) fietsen. Elke 4 dagen fietsen we een etappe waarna we weer 4 dagen op een kamplocatie verblijven, er zijn twee groepen (pelotons) die elkaar steeds afwisselen (meer informatie https://www.njn.nl/activiteiten/zoka-xxl-estafettezomerkamp/). Dit kamp is een van die kamplocaties, dat betekent dat dit kamp ietsje anders zal zijn dan je normaal van een zomerkamp gewend ben omdat een gedeelte van de mensen (de mensen die meefietsen met Zoka XXL) halverwege weg zal gaan en een ander groep mensen zich bij dit kamp aansluit, daarnaast zijn er ook een aantal mensen die wel 8 dagen op dit kamp blijven.
Handige Informatie

Datum en Tijd

30 juli 2021 t/m 07 augustus 2010

Contactpersoon

Verzameladres

Nog niet bekend

Vragen?

Neem contact op met NJN via info@njn.nl

Bekijk alle kampen van NJN

Ga naar het overzicht waar je kunt kiezen uit alle mogelijkheden die we je dit jaar te bieden hebben.

Ga Naar het overzicht van alle kampen