Online

Online braakballen pluizen (piep)

zo. 20 feb

Zoals je misschien wel weet eten uilen graag muizen. Zo graag zelfs dat ze de muis in een keer doorslikken, net als al hun eten om eerlijk te zijn. Alleen de uil kan niet alles van de muis verteren, zoals de botjes en haren. Om te voorkomen dat deze haren en botjes vast blijven zitten in zijn maag, hoest hij ze op in de vorm van een braakbal.
Wij gaan braakballen van kerkuilen gebruiken. De kerkuil is niet zo kieskeurig en we kunnen dus ook van alles vinden in zijn braakballen. Je kunt zelfs zien welke muizen soort het meest voorkomt in het jacht gebied van de uil.
Vanwege de huidige maatregel kunnen we helaas niet gezamenlijk pluizen. Gelukkig kan dit ook heel goed via de NJN discord https://discord.gg/7kwsn6PJ . Hier voor hoef je discord niet te downloaden als je het niet hebt. We sturen je een klein pakketje met een paar braakballen op, dus vergeet niet je adres in de opmerkingen te zetten.
Wat heb je verder nodig?
Een loepje, pincet, prikker en een bakje om alles in te doen. We zullen een online zoekkaart delen, maar als je er zelf een hebt is het alleen maar beter.
Wanneer en hoe laat is het?
Het is op zondag 20 februari en we beginnen om 1 uur. Geef je wel voor zondag 13 februari, zodat het pakketje op tijd aankomt.
Was naderhand wel goed je handen, houdt ruim ander half uur vrij voor deze activiteit en schudt niet met het pakketje.

Handige Informatie

Datum en Tijd

20 februari 2022 - 13:00

Contactpersoon

Piepgroep, Robin Toonen

Verzameladres

Discord

Vragen?

Neem contact op met NJN via info@njn.nl

Meld je aan voor deze activiteit

Je hoeft geen lid te worden om mee te doen aan een activiteit. Vink hieronder aan wat voor jou van toepassing is. Als je nog geen lid bent dan linken we je door naar een inschrijfformulier. Ben je wel lid? log dan in en schrijf je in.

Maak je reiskosten voor deze activiteit? Voor sommige activiteiten is er een reiskostenvergoeding!

Bekijk alle kampen van NJN

Ga naar het overzicht waar je kunt kiezen uit alle mogelijkheden die we je dit jaar te bieden hebben.

Ga Naar het overzicht van alle kampen