Utrecht

Hupska! VOL!!

vr. 3 nov t/m zo. 5 nov

Komt allen weder naar Hupska!

Volksdansen, of zoals wij dat noemen: hupsen, is een traditie die al bijna even oud is als de bond zelf. In de huidige Nederlandse volksdans literatuur is de NJN dan ook een veel genoemde instantie. Zo is de meest complete hupsbladmuziekbundels, de Beeraak (en de bijlage de Meeraak), het gedachtekind van twee NJN’ers en zijn de eerste paar drukken door de JBU uitgegeven. De dansgroep die verantwoordelijk is voor de volgende paar drukken is ook opgericht vanuit NJN’ers en is nogsteeds actief (KADANSbeweegt, in Arnhem).

De afgelopen jaren wordt er dan ook trouw elke herfst een kamp georganiseerd met hupsen als doel. Tijdens dit weekendkamp kom je met een groep bijeen om het hele weekend dansend rond te brengen. Vaak bestaan de dansen die we doen uit een mengelmoes van de bekende dansen van de zoka’s en een paar nieuwe of meer ingewikkeldere dansen. Naast dansen is er natuurlijk ook veel plek voor gezelligheid, spelletjes, wandelen en muziek maken. Als je een instrument speelt is het superleuk om dat mee te nemen! Dansen met livemuziek is echt fantastisch!

Dan nog wat inhoudelijke informatie over Hupska: Het kamp vindt plaats van vrijdagmiddag 3 november tot zondagmiddag 5 november. We dansen in een gymzaal in Utrecht en slapen bij mensen thuis! Het is handig om een fiets te hebben, maar de bussen in Utrecht zijn ook redelijk geregeld. Mocht je (in de buurt van) Utrecht wonen en wat slaapplaatsen over hebben, laat dit dan aan ons weten, dan kunnen er mensen mee!

Lijkt de NJN je leuk, maar valt deze activiteit niet in je straatje? Kijk dan eens op de agenda!

Handige Informatie

Datum en Tijd

03 november 2023 t/m 05 november 2023

Contactpersoon

Jelte Achterkamp

Verzameladres

Nog niet bekend

Vragen?

Neem contact op met NJN via activiteiten@njn.nl

Meld je aan voor deze activiteit

Je hoeft geen lid te worden om mee te doen aan een activiteit. Vink hieronder aan wat voor jou van toepassing is. Als je nog geen lid bent dan linken we je door naar een inschrijfformulier. Ben je wel lid? log dan in en schrijf je in.

Maak je reiskosten voor deze activiteit? Voor sommige activiteiten is er een reiskostenvergoeding!

Bekijk alle kampen van NJN

Ga naar het overzicht waar je kunt kiezen uit alle mogelijkheden die we je dit jaar te bieden hebben.

Ga Naar het overzicht van alle kampen