Bentwoud

Dansvliegenexcursie

zo. 22 mei

Dansvliegen zijn zeer mooie vliegjes, maar ze worden maar door weinig mensen bekeken. Dansvliegen hebben veel kleuren en mooie patronen en een lange zuigsnuit om hun prooien mee leeg te zuigen. Ze heten dansvliegen omdat de mannetjes in baltszwermen op en neer vliegen, net als dansmuggen. Mannetjes dansvliegen vangen ook prooien die ze aan de vrouwtjes als bruidsschat geven. Dansvliegen zijn vaak makkelijk te vinden op allerlei voorjaarsbloemen. Van wilgenkatjes tot berenklauw, en van look-zonder-look tot lijsterbes.

Deze zondag gaan we in het Bentwoud op zoek naar dansvliegen. Kom je ook? Misschien komen we wel een baltszwerm van deze prachtige vliegen tegen! We verzamelen om 10 uur bij het station Boskoop Snijdelwijk en lopen dan het gebied in. Neem je eigen lunch mee.

Handige Informatie

Datum en Tijd

22 mei 2022 - 10:00

Contactpersoon

Luc Elshout

Verzameladres

Station Boskoop Snijdelwijk

Vragen?

Neem contact op met NJN via info@njn.nl

Meld je aan voor deze activiteit

Je hoeft geen lid te worden om mee te doen aan een activiteit. Vink hieronder aan wat voor jou van toepassing is. Als je nog geen lid bent dan linken we je door naar een inschrijfformulier. Ben je wel lid? log dan in en schrijf je in.

Maak je reiskosten voor deze activiteit? Voor sommige activiteiten is er een reiskostenvergoeding!

Bekijk alle kampen van NJN

Ga naar het overzicht waar je kunt kiezen uit alle mogelijkheden die we je dit jaar te bieden hebben.

Ga Naar het overzicht van alle kampen