Velp

Burlka (vol)

vr. 13 okt t/m zo. 15 okt

De bronst (paartijd) van ons grootste inheemse zoogdier is een spectaculair gebeuren. De mannetjes maken een indrukwekkend geluid (burlen), dat klinkt als een combinatie van brullen en loeien. Als dat niet helpt om concurrenten af te schikken, gaan zij elkaar met hun geweien te lijf. Om de hindes (vrouwtjes) te veroveren vechten zij desnoods op leven en dood. Ga met ons mee de hei op en beleef dit avontuur!

Omdat de herten wilde dieren zijn bestaat er geen garantie dat wij ze zien / horen, maar de kans is wel groot. Wij gaan naar één van de beste bronstplaatsen van Nederland.

Wij zullen in Velp bij Arnhem overnachten in een scoutinggebouw met open haard, aan de rand van het bos. Overdag kunnen wij op zoek naar vogels, paddenstoelen en planten, en als het weer mee zit naar insecten en reptielen.

Dit kamp is helaas vol.

Handige Informatie

Datum en Tijd

13 oktober 2017 t/m 15 oktober 2017

Contactpersoon

Jeroen Simmelink, jeroensimmelink@gmail.com, 0643290543

Verzameladres

Scoutinggebouw Velp, Beekhuizenseweg 73a

Vragen?

Neem contact op met NJN via info@njn.nl

Meld je aan voor deze activiteit

Je hoeft geen lid te worden om mee te doen aan een activiteit. Vink hieronder aan wat voor jou van toepassing is. Als je nog geen lid bent dan linken we je door naar een inschrijfformulier. Ben je wel lid? log dan in en schrijf je in.

Bekijk alle kampen van NJN

Ga naar het overzicht waar je kunt kiezen uit alle mogelijkheden die we je dit jaar te bieden hebben.

Ga Naar het overzicht van alle kampen